بکاپ کامل یا فول بکاپ و معرفی 2 روش بکاپ گیری از سایت وردپرسی

فول بکاپ

با روی کار اومدن سایت‌ها روش‌های زیادی برای توسعه این پلتفرم وارد بازار شده، یکی از این روش‌ها وردپرس نام داره. امروزه استفاده از وردپرس برای ایجاد سایت‌ها خیلی رواج پیدا کرده، با این حال یکی از موارد مهمی که باید به اون توجه داشته باشید بکاپ منظم از سایت هست.

این موضوع خیلی مهمه، چون که این سیستم ممکنه با مشکلات امنیتی، خرابی فنی و حملات هکری مواجه بشه. بدون بکاپ، امکان از دست دادن اطلاعات و فایل‌های مهم وبسایت وجود دارد که میتونه برای شما و مشتریانتان خسارت‌های قابل توجهی ایجاد کنه.

پس تصمیم داریم تو این مقاله به موضوع فول بکاپ سایت وردپرسی بپردازیم، اگه شما هم دچار مشکلاتی برای سایتتون شدید و تو حوزه وردپرس مبتدی هستید حتما تا انتهای این محتوا همراه ما باشید.

فول بکاپ

بکاپ کامل از سایت وردپرسی چیه؟

بکاپ گیری سایت به معنی ایجاد یه نسخه پشتیبان از تمامی اطلاعات و فایل‌های موجود در وبسایت وردپرسی هست. این فایل‌ها شامل اطلاعاتی مثل پست‌ها، صفحات، کامنت‌ها، تنظیمات، افزونه‌ها و محتویات و اطلاعات مهم موجود تو سایت هست.

با داشتن یک بکاپ کامل از سایت وردپرسی، شما در صورت برخورد با هر گونه مشکلی مانند دست کاری اشتباه، حملات هکرها، خرابی فنی یا از دست دادن داده‌ها، می‌تونید اطلاعات و فایل‌های سایت خود را بازیابی کرده و سایت خود را به حالت قبلی برگردونید.

بهترین زمان بکاپ کامل سایت وردپرسی

سوالی که برای برخی از افراد رخ میده اینکه بهترین زمان بکاپ گیری کامل سایت وردپرسی چه زمانی هست؟ اگه بخوایم به طور خیلی کوتاه جواب این سوال رو بدیم، باید گفت که همیشه باید یه نسخه پشتیبان از وب سایت داشته باشید. تصور کنید هر لحظه ممکنه که سایتتون دچار قطعی بشه، بعد از خرید هاست ویندوز برای سایتتون باید بدونید که بخش‌هایی مثل نرم افزار وردپرس، افزونه‌ها، تم‌ها، میزبانی وردپرس و … به صورت عالی کار کنن.

بنابراین اگه می‌خواید سایتتون رو در بهترین حالت ممکن قرار بدین باید به صورت مرتب تعمیر و نگهداری‌های لازم رو براش انجام بدین. این سایت به طور منظم با انجام پشتیبان گیری معمول، بهینه سازی رتبه بندی موتورهای جستجو، اسکن آن برای بدافزار و موارد دیگر نگهداری میشه.

 

چه مواردی باعث میشه تا بخوایم بکاپ گیری سایت رو انتخاب کنیم؟

با توجه به توضیحاتی که تو بخش اینکه بکاپ کامل از سایت وردپرسی چی هست؟ متوجه شدیم که این مورد به چه دردی میخوره. با این حال یه سری چیزها هستن که شما رو مجبور به استفاده از بکاپ میکنه و بعضی از افراد که تسلطی به این موضوع ندارن این براشون سوال هست که این موارد چیا هستن که با دیدن اونها سریع بکاپ کامل رو انجام بدیم؟

ویروس

ویروس همیشه و همه جا باعث آسیب به کل سیستم عامل شما میشه، با این حال بعضی از ویروس‌ها هستن که خطرات بیشتری دارن به طوری که باعث میشن تا ما مجبور به بکاپ کامل از سایت بشیم. این سری ویروس‌ها به سختی قابل پیدا کردن، هستن و طرف دیگه داستان بدافزارها هستن.

ویروس رو که خوب گفتیم چطوریه و کدهایی هستن که به صورت خودکار به سیستم نفوذ میکنن. بدافزارها تو سیستم‌های مدیریت محتوا نشون داده میشه و استفاده از قالب‌های رایگان و افزونه‌های کرک شده این اجازه رو میده تا این سری از بدافزارها وارد سیستم شما بشن.

خطای انسانی

خطای انسانی هم از عواملی هست که توی بکاپ گیری کامل تاثیر داره، خطای انسانی زمانی رخ میده که در زمان اعمال تنظیمات و یا کار کردن با سایت، تنظیماتی را روی سایت اعمال کردین و یا فایلی رو دستکاری کردین که نباید این کار رو می‌کردین. تو قدم اول که خوب اون بخش رو بررسی می‌کنین و کدشو مجدد درست می‌کنین.

با این حال برخی اوقات ممکنه که یه سری خطاها باشه که شما ندونین که اصلا از کجا اومده. در اینجاست که اگر شما بکاپ گیری از سایت را انجام نداده باشید و سایت شما بکاپی در بازه رمانی قابل قبول نداشته باشد، ممکن است مجبور شوید تمامی موارد را دوباره از نو بسازید که این موارد می تواند بسیار طولانی و دردسر ساز باشد.

این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: طراحی سایت با قالب آماده

بروزرسانی ناموفق

موردی که افزونه‌ها و قالب‌های سایت بهش دچار میشن، بروزرسانی ناموفق هست. همین عامل باعث میشه تا سازگاری همه قسمت‌های برنامه با هم دیگه بهم بخوره. سیستم‌هایی که وردپرسی هستن، به دلیل اینکه قالب محور و افزونه محور هستن و هر کدام از این قالب‌ها و افزونه‌ها توسط گروه‌های برنامه نویسی مختلفی ارائه شده اند، دردسر بیشتری را ایجاد میکنن.

بعضی وقت‌ها که اوضاع چندان جالب نیست این نوع خطاها خیلی دیر خودشون رو نشون میدن طوری که دیگه کار از کار گذشته و صاحب سایت دیگه نمی‌تونه کاری انجام بده.

فول بکاپ

2 روش بکاپ گیری از سایت وردپرسی

تا اینجا متوجه شدید که بکاپ کامل از سایت به چه صورت هست و چرا باید اون رو انجام بدیم؟ از این رو روش‌های زیادی برای این موضوع وجود داره. بکاپ گیری از سایت با استفاده از پروتکل FTP، بکاپ گرفتن از هاست، بکاپ کامل از افزونه و … قابل انجام هست. چیزی که مهمه اینکه شما براساس اون نیازی که دارین باید یکی از اینها رو انتخاب کنید.

بکاپ گیری دستی

برای اینکه بتونید فول بکاپ برای وردپرستون انجام بدین، یکی از راه‌هاش بکاپ گیری دستی هست. با کمک این روش می‌تونید از نکات مثبتی مثل کنترل کامل، امنیت بیشتر، هزینه کم‌تر و انطباق پذیری بیشتر بهره‌مند بشید. در واقع از وقتی وردپرس وارد دنیای دیجیتال شد این روش بکاپ گیری هم همراهش ظاهر شد و تونست توجه افراد زیادی رو به خود جلب کنه. مراحل این روش عبارتند از:

فول بکاپ

  1. پوشه public_html:

اگه بخواییم یکی از مهم‌ترین پوشه‌ها تو ساختار فایل‌های یه وب سایت رو براتون نام ببریم به طور قطع public_html یکی از اونها هست، این پوشه به طور معمول تو سرور وب قرار داره و استفاده از اون برای نگهداری فایل‌ها و محتواهای وب سایت ضروری هست. وقتی کاربران به آدرس وب سایت شما دسترسی پیدا میکنن، سرور وب متصل شده با استفاده از این پوشه محتویات مورد نظر رو برای نمایش کاربران ارسال میکنه.

این پوشه معمولاً شامل فایل‌های HTML، CSS، JavaScript، تصاویر، فیلم‌ها، فایل‌های دیتابیس و سایر منابع مورد نیاز برای نمایش وب‌سایت است. اطلاعات و منابع لازم برای ایجاد صفحات وب و ارتباط با پایگاه داده معمولا تو این پوشه قرار دارن. خوب حالا ارتباط این بخش با بکاپ گیری سایت چیه؟

اول باید به پنل مدیریتی سی پنل خودتون مراجعه کنین و بعدش روی File Manager کلیک کنین. یه صفحه جدیدی براتون باز میشه و باید public_html رو انتخاب کنین. حالا باید هرچی تو سایتتون هست رو انتخاب کنین برای این کار گزینه  Select All رو بزنید.

در نهایت در گام سوم، بر روی فایل‌های انتخاب شده راست کلیک کنین و “compress” را بزنید تا همه فایل‌های انتخاب شده در یک فایل zip فشرده‌سازی بشن. وقتی فایل زیپ براتون انجام شد اون رو دانلود کنین، با این کار از همه چی سایتتون یه نسخه کامل دارین

فول بکاپ

  1. دیتابیس:

اولش نیازه که یه توضیح کوچیکی از اینکه دیتابیس چی هست داشته باشیم، دیتابیس یه مجموعه‌ای از داده‌ها هست که به صورت سازمان یافته ذخیره و مدیریت میشه و تا اطلاعات مرتبط با یه سیستم و یا برنامه ذخیره کنه. این داده‌ها درون دیتابیس به صورت جدولی ذخیره میشن و می‌تونن به صورت ساختاری یا اطلاعاتی مختلف باشن.

فول بکاپ

 

فول بکاپ

 

فول بکاپ از وردپرس با استفاده از ویزارد CPanel

یه نرم افزار مدیریت وردپرس که برای مدیریت وب سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیره، ویزارد CPanel نامیده میشه. مثل بکاپ گیری دستی اول بهتره که بدونیم ویزارد CPanel چی هست و به چه دردی میخوره. Cpanel یکی از محبوب‌ترین کنترل پنل‌های میزبانی هست، یکی از چیزهایی که باعث شده تا این پلتفرم بین خیلی از مردم استفاده بشه، آسون بودن اون هست.

تو این دنیا که اکثر افراد به دنبال راحت طلبی هستن این گزینه باعث میشه تا به این سمت سوق پیدا کنن که فول بکاپ رو با کمک ویزارد CPanel انجام بدن. از مراحلش باید به موارد پایین اشاره کنیم.

  • خوب اول باید وارد cpanel بشین و تو قسمت FILES بر روی Bachup Wizard کلیک کنین. حالا یه دکمه آبی رنگی که روش Back Up نوشته باید کلیک کنین تا به مرحله بعدی برید.

فول بکاپ

  • دو تا گزینه با قابلیت‌های مختلف وجود داره که یکیش به این صورت هست که فول بکاپ قابل استفاده هست، از طرفی با دکمه دوم شما می‌تونید هر کدوم از فایل‌های مورد نیاز رو به صورت جداگانه آپلود کنین.

فول بکاپ

  • حالا که حرف ما اینجا بکاپ کامل هست روی همین گزینه کلیک می‌کنیم و محل ذخیره‌سازی فایل رو تعیین می‌کنیم.

در هنگام بکاپ گیری سایت چه نکاتی را رعایت کنیم؟

تو دنیای دیجیتال، حفظ اطلاعات از اهمیت حیاتی برخوردار هست، وب سایت هم به عنوان دارایی‌های ارزشمند آنلاین، از این قاعده مستثنی نیست و با کمک بکاپ کامل از سایت دیگه دغدغه‌ای برای از بین رفتن سایتتون رو ندارید.

در واقع این گزینه تضمینی برای حفظ اطلاعات و جلوگیری از بروز مشکلات هست. با این حال موقع انجام دادن این عمل باید به یه سری نکات توجه کنیم که از اونها میشه به موارد پایین اشاره کرد.

این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: رابط کاربری یا UI

فول بکاپ

  1. انتخاب روش بکاپ گیری مناسب: شما باید این رو بدونید که براساس نیازی که دارید نوع بکاپ گیری رو مشخص کنید، حالا اینجا روی صحبت ما بکاپ گیری کامل هست ولی همین گزینه هم خودش به انواع مختلفی تقسیم میشه.
  2. در نظر داشتن محل ذخیره سازی مناسب: بعد از اینکه گزینه اول رو انجام دادین، باید محل مناسبی برای ذخیره‌سازی بکاپ‌ها انتخاب کنید. به هیچ وجه بکاپ‌ها رو توی همون سروری که سایت شما روی اون قرار داره ذخیره نکنید، چون در صورت از کار افتادن سرور، بکاپ‌ها هم از بین میرن.
  3. زمان بندی بکاپ گیری: باید برنامه منظمی برای بکاپ گیری از سایت خودتون داشته باشین، توصیه میشه که حداقل روزانه از پایگاه داده و هفته‌ای یه بار از فایل‌های سایت خودتون بکاپ تهیه کنید. می‌تونید از قابلیت زمان بندی تو افزونه‌های بکاپ گیری یا خدماتش برای خودکار کردن این فرآیند استفاده کنین.
  4. تست بکاپ: قبل و بعد بکاپ گیری سایت اون رو آزمایش کنین تا مطمئن بشید که کار میکنه یا تغییراتی که توش اعمال کردین ایجاد شده یا ن.

در نهایت، فول بکاپ از سایت وردپرسی یکی از اقدامات حیاتی و ضروری برای حفاظت از اطلاعات و فایل‌های مهم وبسایت شماست. با داشتن یک بکاپ کامل و منظم، شما در صورت بوجود آمدن هر گونه مشکل، می‌تونید اطلاعات خود را بازیابی کرده و  از دست دادن اطلاعات و زحمات خود جلوگیری کنید.

در این مقاله، به شرح روش‌های مختلف برای بکاپ گیری از سایت وردپرسی پرداختیم و اهمیت انجام این فعالیت را برجسته کردیم. همچنین شیوه‌های بازیابی بکاپ و نکات مهمی را که باید در نظر داشت، بیان کردیم.

پس از خواندن این مقاله، امیدواریم که از این اطلاعات بهره مند شده و اقدامات لازم برای بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی خود را انجام دهید. به خاطر داشته باشید که حفظ اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار است و بکاپ گرفتن یکی از بهترین راه ها برای حفاظت و امنیت وبسایت شماست.

ما در بهین آوا انواع خدمات مناسب برای کسب و کار شما را پیشنهاد میکنیم که شامل طراحی سایت، طراحی گرافیک، خدمات سئو، خدمات گوگل ادز، طراحی کاتالوگ دیجیتال و حتی خدمات اینستاگرام و ادمینی سایت و … است.

بعضی از انواع طراحی سایت که ممکنه برای ایده های شما مناسب باشه:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *