ریدایرکتچین (Redirect Chain) چیست؟ راهکار برطرف کردن آن

با وجود ابزارهایی که برای ارتقای سایت وجود دارن، یه سری موارد هستن که باید مراقب باشیم تا رخ ندن. چرا که اتفاق افتادن آن‌ها مساوی میشه با سقوط سایتتون و بر باد رفتن زحماتی که کشیدین. تغییر مسیر از صفحه‌ای به صفحه‌ای دیگه اتفاقی که برای هر صفحه‌ای رخ میده، اما ممکنه این تغییر مسیر منجر به ایجاد یه زنجیره بی‌نهایت بشه که در اینصورت چیزی که رخ میده به نام ریدایرکتچین شناخته میشه.

با این اوصاف که گفتیم تغییر مسیر امری طبیعی تو بخش طراحی سایت و سئو سایت هست، پس باید چطوری جلوی این اتفاق رو بگیریم؟ اگه این مورد رخ داد، چطوری پیداش کنیم؟ تو این مقاله سعی داریم تا این سری از سوالات رو به خوبی بررسی کنیم و پاسخ بدیم، اگه شما هم به این مشکل برخورد کردید حتما تا آخر ابن محتوا در بهین آوا با ما همراه باشید.

ریدایرکتچین

ریدایرکتچین چیه؟

برای اینکه مفهوم Redirect Chain رو به خوبی یاد بگیرید، باید از قبل با یه سری تعاریف آشنا بشید. اول از همه بریم سراغ url این واژه نشانیه آدرس وبه که به یه سایت خاص اشاره داره. با کمک url این امکان رو دارید که یه آدرسی رو تو یه کامپیوتر دیگه تو اینترنت پیدا کنید. ساختار این مورد هم با https شروع و به .com ختم میشه. خوب ممکنه که روی یه سایتی بزنید و با خطای 404 مواجه بشید، یکی از مواردی که باعث این اتفاق میشه زیر سر زنجیره ریدایرکتچین هست.

ربات‌های جستجو برای اینکه به یه صفحه خاص دسترسی داشته باشید شما رو به یه مسیر دیگه هدایت میکنن، اما امان از اینکه این مسیر ممکنه دچار تغییر و دگرگونی‌هایی شده باشه دیگه صفحه پیدا نمیشه و با این خطا مواجه میشید.

دریافت مشاوره فوری برای سئو سایت
هر سوالی دارید از کارشناسان ما بپرسید!

برای دریافت هر یک از خدمات و یا دریافت مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

چرا Redirect Chain رخ میده؟

تو قسمت بالا به طور کلی گفتیم که چرا ریدایرکتچین اتفاق می‌افته، خوب گفتیم ربات‌ها شما رو به یه سایت ارجاع میدن که شما با خطای 404 مواجه میشید. این اتفاق زمانی رخ میده که صفحه مورد نیاز شما به یه url ریدایرکت شده ولی این صفحه قبلا تحت حمایت یه صفحه دیگه‌اس، این تعریف شاید کمی گیج کننده باشه.

یه مثال بزنیم، آدرس a به آدرس b ارجاع داده شده، در حالی که صفحه b هم به صفحه c منتقل شده، خوب اینجا صفحه c ضرر میکنه چون که بیشتر طول میکشه تا برای شما نمایش داده بشه. اینجاست که به دام Redirect Chain می‌افتید. وقتی که یه خطایی رخ میده از کجا باید بدونیم که زیر سر این گزینه هست؟ برای اینکه بدونیم چطوری ریدایرکت ایجاد میشه، بریم سراغ پارت بعدی.

چرا Redirect Chain به وجود میاد؟

این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: دامین آتوریتی (DA) و راه های افزایش آن

چرا Redirect Chain به وجود میاد؟

فکر می‌کنم بنابر تعریفی که از ریدایرکتچین شد تا حدودی متوجه شدید که این خطا چرا اتفاق می‌افته، ولی همه چی به همین سادگی نیست که شما فکر شو می‌کنید. به طور کلی دو عامل باعث اتفاق افتادن این پدیده هولناک میشه. اول خطایی که از قصد نیست یا همون خطای سهوی خودمون، این رو باید بدونید که Redirect Chain برای افراد به سختی قابل تشخیص هست، ممکنه شما صفحه‌تون رو به یه منبع دیگه ارجاع بدین ولی خبر نداشته باشید که این صفحه قبلا رزرو شده.

مورد بعدی هم به خاطر سهل‌انگاری طراحان سایت رخ میده اینکه افراد بعد از انجام ریدایرکت فراموش می‌کنن که کل المان‌هاشونو بروز رسانی کنن. همین مورد باعث میشه تا وقفه‌هایی برای انتقال به یه سایت اتفاق بیوفته و به دام این حلقه بی‌نهایت بیوفتید.

ریدایرکتچین

چطوری ریدایرکتچین رو پیدا کنیم؟

دنیای تکنولوژی همیشه برای هر مشکلی یه راهکاری رو فراهم کرده، در پاسخ به این سوال که چطوری Redirect Chain رو پیدا کنیم؟ باید بگیم که یه سری ابزارهای جانبی مثل SCreamingFrog وجود داره که میتونه صفحه شما رو از شر این بلا حفظ کنه و سریع ریدایرکت رو پیدا کنه. استفاده از این سایت خیلی راحته و با گذروندن چند تا مرحله می‌تونید ۵۰۰ تا سایت رو از دست ریدایرکت خلاص کنید. مراحل این استفاده از این سایت به صورت زیر هست.

  1. وقتی که وارد سایت https://www.screamingfrog.co.uk/quick-start-guide میشید با یه صفحه مثل شکل شماره یک روبه رو میشید که بخش‌های مختلفی مثل وبلاگ، خدمات مربوط به سایت و … رو داره.

ریدایرکتچین

2. تو صفحه یه گزینه download now رو می‌بینید که با زدن اون یه صفحه دیگه باز میشه که این پیغام رو میده که این موردی که می‌خواید دانلود کنید برای ویندوز قابل استفاده هست. شما باید گزینه ویندوز رو بزنید که براتون دانلود و نصب بشه.

ریدایرکتچین

3. بعد از انجام این کارها وب سایتی که می‌خواید گزینش بشه رو در قسمت بالا آدرس url رو وارد کنین.

4. می‌تونید منتظر بمونید تا عملیات خودش به ۱۰۰ برسه یا می‌تونید از فیلتر Redirection 3XX استفاده کنید و ریدایرکت‌های 3XX رو مشاهده کنین. خوب دو راه برای رسیدن به این فیلتر وجود داره، می‌تونید روی tab که در بالا وجود داره کلیک کنین یا می‌تونید از پنجره نمای کلی که تو سمت راست قرار داره استفاده کنین و Redirection 3XX انتخاب کنین.

ریدایرکتچین

5. این سایت قابلیت‌های منحصر بفردی داره، بدیهی که شما می‌خواید منبع پیوندهای تغییر مسیر رو کشف کنین تا بتونید اونها رو به درستی بروزرسانی کنین. شما می‌تونید منابع ریدایرکتچین رو با کلیک روی Inlinks پیدا کنین.

ریدایرکتچین

6. اگه ترجیح شما به اینه که داده‌هایی که به دست اوردین رو تو صفحه گسترده مشاهده کنین، می‌تونید تو قسمت url هر دو گزینه منابع و تغییر مسیر رو فعالیت کنین.

ریدایرکتچین

انواع   Redirect Chain

حالا که با نحوه پیدا کردن ریدایرکتچین آشنا شدید بهتره بدونید که این خطا خودش به انواع مختلفی تقسیم میشه. باید تمامی این نوع از سری خطاها رو به خوبی بلد باشید تا در صورت وقوع هر کدوم، به راحتی بتونین هر موردش رو برطرف کنین. از طرفی این گزینه تاثیر مستقیمی روی سئو شما داره و باید سریعا برطرف شه تا سئو و سایت شما سقوط نکنه. انواع Redirect Chain عبارتند از:

1. ریدایرکت 301

اولین خطایی که برای سایت‌ها رخ میده ریدایرکتچین 301 نام داره، این گزینه زمانی اتفاق می‌افته که شما بخواید یه صفحه حذف شده یا منتقل شده به یه صفحه دیگه رو به طور دائمی و همیشگی به صفحه‌ دیگه منتقل کنین. به طور معمول از این روش زمانی استفاده میشه که شما قصد تغییر دامنه سایت خودتون رو داشته باشید، اگه این هدایت به درستی اتفاق نیوفته ممکنه که افراد با خطای 404 مواجه بشن. اگه این موضوع مدیریت نشه ممکنه حتی سایت شما به طور کلی از بین بره و این امر خسارت‌های جبران ناپذیری رو به شما وارد میکنه.

2. ریدایرکت REGEX

کسایی که تو حوزه سئو فعالیت دارن برای تغییر مسیر خودشون از ریدایرکت REGEX استفاده میکنن، چرا که تغییر مسیرهای پیچیده تنها با این گزینه قابل انجام است. به طور مثال یه تعداد url دارید که همه‌شون تو یه کلمه مشترک هستن، در اینجا برای انتقال و تغییر می‌تونید از یه واحد کمک بگیرید. فقط این نکته رو فراموش نکنید که اگه از این نوع ریدایرکت استفاده کنین دیگه نمی‌تونید چندین ریدایرکت رو به کار ببرین، چرا که باعث تخریب و از بین رفتن سایت شما میشه.

3. ریدایرکت 302

ریدایرکت 302 درست مقابل 301 قرار داره، با این وجود که نوع 301 به طور دائمی هدایت رو انجام میده ولی 302 کار موقتی رو انجام میده. این موضوع این معنی رو میده که ممکنه که شما یه محتوای خوب رو پیدا کردین که می‌خواید به اون هدایت بشید ولی با مشاهده و انجام یه سری کارها متوجه میشید که همین محتوا دسته یه سایت دیگه‌اس.

خوب شما هم که نمی‌خواید این محتوا رو از دست بدین، پس باید چیکار کرد؟ اینجاست که می‌تونید از ریدایرکت 302 استفاده کنین ولی این موضوع رو حتما به یاد داشته باشید که نمیشه برای طولانی مدت از این ریدایرکت استفاده کرد چرا که گوگل بعد از گذشت یه مدت زمان معینی مثل 301 باهاش برخورد میکنه.

4. ریدایرکت 303

یه مدل ریدایرکت هم هست که برای انتقال صفحات استفاده نمیشه، این خطا زمانی برای کاربران نمایش داده میشه که اطلاعاتی از طریق فرم‌های مثل فرم پرداخت به سرور فرستاده بشه. برای جلوگیری از این خطا یه عملیاتی انجام میشه و اونم اینکه داده‌هاتون رو تو صفحه دیگه مشاهده می‌کنید. این مورد شما رو به سایت دیگه انتقال نمیده، فقط یه صفحه جدا برای شما ایجاد میکنه. توصیه میشه زیاد از این روش استفاده نکنین، چرا که بعد انجامش در طولانی مدت ممکنه دچار خطا بشید.

5. ریدایرکت متای رفرش

متای رفرش هم به اندازه خودش برای افراد کاربردهایی داره و میتونه به نوبه خودش کمک کننده باشه. این روش به طوریه که به جای اینکه تغییرات در سرور سایت شما اتفاق بیوفته، در سمت کاربر رخ میده. به طور کلی اگه سئو برای شما خیلی اهمیت داره استفاده از این روش به شما توصیه نمیشه، چرا که باعث کند شدن سرعت بارگذاری موارد میشه. اگه برای استفاده از این ریدایرکت اطلاعات کافی ندارید، توصیه اکید میشه که به هیچ وجه سمتش نرید و با مشاوره یه نفر با تجربه متای رفرش رو انجام بدین.

6. ریدایرکت 307

Redirect Chain 307 مثل نوع 302  کار میکنه، با این تفاوت که ریدایرکت 307 از نسخه‌ی HTTP1.1 به بعد پدیدار شد. این تفاوت اساسی دیگه هم داره که 302 به صورت نامفهوم اعلام تغییر مسیر میکنه ولی 307 به صورت کاملا شفاف و واضح این موضوع رو اعلام میکنه و میخواد تغییر مسیر انجام بده. فقط این مورد رو هم به خاطر بسپارید که به هیچ عنوان آدرس استفاده شده در محتوا رو تغییر ندید.

ریدایرکتچین

چرا باید زنجیره ریدایرکتچین رو از بین ببریم؟

Redirect Chain به نوبه خودش خوبه و میتونه یه کار خیلی مهم یعنی انتقال صفحات رو انجام بده فقط باید مراقب باشیم که این کار ما نتیجه معکوسی برای ما نداشته باشه. همینطور که میدونید منبع اصلی درآمد شما سایت محسوب میشه و نباید کوچیک‌ترین آسیبی بهش وارد بشه. در همین راستا اگه دچار زنجیره ریدایرکتچین شدیم چرا باید از بین ببریمش؟ چون که با گذشت زمان این زنجیره وسیع‌تر میشه و مشکلات زیادتری رو برای شما به وجود میاره. از این سری از مشکلات میشه به موارد پایین اشاره کرد.

مشکلات Crawling

crawling  در کلمه به معنای پیدا کردن راه یا مسیر هست، ولی اگه بخوایم این مورد رو تو گوگل بررسی کنیم باید بگیم که وقتی گوگل میخواد سایت ما رو بررسی کنه یه سری ربات‌ها رو میفرسته تا این بررسی انجام بشه. خوب ریدایرکتچین چه ربطی به crawling داره؟ اگه زنجیره Redirect Chain اتفاق بیوفته این احتمال وجود داره که ربات‌های گوگل بیخیال تلاش برای پیدا کردن صفحه نهایی بشن، هر چه قدر زمان بررسی طول بکشه ایندکس شدن سایت شما هم بیشتر طول میکشه. دیگه خودتون تصور کنید که چه اتفاقی برای سایتتون رخ میده.

کاهش سرعت بارگذاری

یکی از عواملی که برای افراد خیلی مهمه، سرعت بارگذاری مطالب تو یه سایت هست. این مورد باعث میشه تا کاربران از سایت شما رضایت بیشتری داشته باشن، رضایت بالا باعث بالا رفتن سئو میشه. دقیقا برعکس همین موضوع هم تاثیر منفی برای شما داره، یکی از مواردی که باعث کاهش سرعت بارگذاری میشه ریدایرکتچین میتونه باشه. یه سری تست‌ها وجود داره که با کمک اونها میتونید سرعت بارگذاری سایتتون رو بسنجید. شما می‌تونید از سایت‌هایی مثل Mobile Speed Test،  WebPageTest و Yellow Lab Tools اشاره کرد.

از دست دادن pagerank

به طور معمول وقتی به صفحه دیگه منتقل میشه گوگل pagerank مورد نظر رو به url جدیدی منتقل میکنه. این موضوع باعث کاهش سئو هم نمیشه ولی نباید به سادگی بهش فکر کرد، وقتی زنجیره Redirect Chain اتفاق می‌افته نحوه برخورد گوگل یکم عوض میشه و اون رو به عنوان خطای 404 نمایش میده. این اتفاق برای رتبه بندی و سئو خیلی مضره و نتیجه وحشتناکی برای زحمات شما به همراه داره.

ریدایرکتچین

آیا ریدایرکتچین  Redirect Chain قابلیت تعمیر رو داره؟

با این وجود که ریدایرکتچین مشکلاتی رو به وجود میاره ولی یه خبر خوب اینکه قابلیت تعمیر رو داره. چرا که اگه بحث تعمیر شدن برای این گزینه وجود نداشت شما باید از خیر سایتی که براش خیلی زحمت کشیدید، می‌گذشتین. فکر کنید هر ساله چند نفر به این مورد بربخورن و مجبور به این بشن که از سایتشون برای همیشه خداحافظی کنن. از مراحل تعمیر کردن Redirect Chain عبارتند از:

  1. اول از همه باید کوکی‌ها رو حذف کنید، حالا کوکی‌ها چی هستن؟ نوعی از اطلاعات ذخیره شدن هستن که مرورگر از اونها برای بارگذاری سریع‌تر استفاده میکنه. وقتی هم که سایت شما به خاطر ریدایرکتچین خوب کار نکنه باید این مورد رو حذف کرد.
  2. بعد از اون نوبت به پاک کردن کش وردپرس میرسه، اگه موفق به این نشدین که کوکی‌ها رو حذف کنید دنیای اینترنت برای این مشکل هم راه حلی رو قرار داده و اونم اینکه به سراغ پاک کردن کش وردپرس برید. اگه بخوایم یه تعریفی از کش داشته باشیم باید بگیم که کش مجموعه‌ای از داده‌های ذخیره شده هست که باعث میشه تا سایت‌ها سریع‌تر اجرا بشن.
  3. اگه موفق نشید که دو مرحله رو انجام بدین، ریدایرکت سایتتون رو به درستی تنظیم کنید. اگه از یه افزونه سئو استفاده می‌کنید، حتما اون رو غیر فعال کنید. اگه بازم مشکلتون برطرف نشد، پیکربندی ریدایرکت حتما اشتباه هست.
  4. مرحله بعدی اینکه افزونه‌های وردپرس رو غیر فعال کنید، با این وجود که ممکنه افزونه وردپرس پیکربندی نادرستی ایجاد بشه. اگه مشکل بعد از غیر فعال کردن همه افزونه‌ها حل نشد، این موضوع نشون دهنده اینکه پلاگین‌ها باعث ایجاد خطا شدن. برای اینکه این مورد رو به خوبی متوجه بشید باید مفهوم پلاگین رو بلد باشید، در واقع این مورد ویژگی منحصر بفردی رو به برنامه‌های داخل کامپیوتر میده و قابلیت سفارشی سازی رو ایجاد میکنه. پس با این تعریف پلاگین‌های خودتون یکی یکی فعال و غیر فعال کنید.

نکات مهم برای استفاده از ریدایرکتچین

پلتفرم‌های زیادی برای گوگل وجود دارن که اگه به این دنیا وارد بشید، می‌بینید که هر کدوم تا چه حد می‌تونن راه‌گشای کار افراد باشن. کارهایی که در گذشته زمان زیادی صرف میشد تا به پایان برسن ولی حالا با یه کلیک تو خونه می‌تونین به درآمد بالایی برسید. با ورود Redirect Chain خیلی از صفحات تونستن رنک یک رو برای خودشون داشته باشن ولی این نکته رو از یاد نبرید که نباید دچار زنجیره ریدایرکتچین بشید. خوب چطوری باید جلوی این زنجیره رو بگیریم؟ یه سری نکات وجود داره که با رعایت اونها می‌تونید استفاده درستی از این گزینه داشته باشید. از این سری از نکات می‌توان به موارد پایین اشاره کرد.

  1. از ریدایرکت صفحه‌های طولانی پرهیز کنید: به طور معمول اگه سایتتون رو به سایت دیگه ارجاع بدین یه حالت عادی ریدایرکت اتفاق می‌افته، ولی اگه سایتتون رو بروز رسانی کنید و بعد دوباره مجبور به این میشید تا صفحه‌اتون تنظیم کنید و متناسب با اون باید سایت ارجاع داده شده رو تغییر بدین، با این کار یه زنجیره طولانی اتفاق می‌افته که درصد ایجاد زنجیره ریدایرکت رو افزایش میده.
  2. تکلیف صفحات حذف شده را مشخص کنید: ممکنه که بنابر هر دلیلی محتوایی رو از سایتتون حذف کنید، باید تکلیف صفحه مربوطه رو مشخص کنید و در صورت امکان به درستی هدایت بشه. این کار باعث میشه تا هر بک لینک به صفحه قدیمی برای اهداف سئو به شمار بیاد. این گزینه یه قدیمی خیلی خوب محسوب میشه، چون که وقتی کاربر به سایت حذف شده میره با خطای 404 دیگه مواجه نمیشه.
  3. مواظب باشید تا به دام redirect loop نیوفتید: میشه گفت که redirect loop یه زنجیره بسته از تغییر ریدایرکت‌ها هست، باید از این گزینه جدا خودداری کنید چرا که افراد و موتورهای جستجو درگیر یه حلقه بی‌نهایت میشن. این مورد زمانی اتفاق می‌افته که ناشی از پیکربندی ضعیف ریدایرکت، قوانین ریدایرکت CDN یا ناهماهنگی بین این سیستم‌ها هست.

در ادامه به نقل از وبسایت تریبون در خصوص ابزار های سئو نکات مهمی مطرح کرده ایم:

“URL کنونیکال و تگ کنونیکال چیست‌اند؟
این تگ، معمولا به صورت rel = “canonical” استفاده می‌شود. ‌تگ‌های کنونیکال، راهی هستند تا به موتورهای جستجو بگوییم کدام URL مشخص، نسخه اصلی برای یک صفحه است. این تگ‌ها به شما امکان می‌دهند URL کنونیکال را برای یک صفحه مشخص کنید. یک لینک کنونیکال به وب‎مسترها این امکان را می‌دهد تا با تعیین نسخه «متعارف» یا «ترجیحی» یک صفحه وب، از بروز مطالب تکراری جلوگیری کنند.”

در پایان

تو این مقاله در مورد  ریدایرکتچین  Redirect Chain صحبت کردیم، میشه نتیجه گرفت که این تکنیک مهم واقعیتی هست که میتونید برای عملکرد سایتتون ازش استفاده کنید. با این وجود باید مواظب باشید که به دام‌هایی مثل زنجیره بی‌نهایت این پلتفرم نیوفتید. البته یه سری راهکارها وجود داره که با انجام اونها میشه از شر این گزینه هم خلاص بشید ولی سایت شما بخش مهمی برای شما محسوب میشه و نباید هیچ ریسکی رو براش بپذیرید.

تمام این موارد رو خودتون میتونید بررسی کنید اما بازهم اگر نیاز به کارشناس سئو داشتید که در مورد برطرف کردن ریدایرکتچین به شما کمک کنه با ما در بهین آوا تماس بگیرید.

دریافت مشاوره فوری برای سئو سایت
هر سوالی دارید از کارشناسان ما بپرسید!

برای دریافت هر یک از خدمات و یا دریافت مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *