در مقالات قبلی در سایت بهین آوا در مورد بخش‌های مختلف گوگل ادز صحبت کردیم. هر ثانیه ۲٫۳ میلیون جستجو در گوگل انجام می‌شود. تاحالا دقت کردید که وقتی در گوگل جست و جو میکنید تعدادی از نتایج تبلیغلات گوگل هستند؟

البته این مقدار برای زبان فارسی کم‌تر از زبانی مثل انگلیسی است. کاربری که در گوگل کلمه‌ای را جستجو می‌کند مشخصاً به دنبال یافتن اطلاعاتی درباره آن کلمه‌ است و نمایش تبلیغات در این لحظه می‌تواند ترافیک بسیار هدفمندی جذب سایت شما کند.

اگر میخواهید بدانید گوگل ادز چیست و یا اینکه خودتان شخصا میخواهید تبلیغاتتان را در گوگل نشان دهید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

گوگل ادز چیست؟

گوگل ads

در ابتدا بهتر است تا بدانیم که گوگل ادز چیست؟ گوگل ادز سیستم تبلیغاتی شرکت گوگل است که در آن تبلیغ کنندگان از طریق سایت‌ها و ابزارهای مختلف گوگل، تبلیغات خود را به رویت مشتریان می رسانند. معروف‌ترین شکل گوگل، تبلیغات گوگل ادز است.

در این روش تبلیغ دهنده عبارات یا کلمات کلیدی مورد نظر خود را در گوگل ادز وارد می‌کند تا تبلیغات آن‌ها برای کسانی که این عبارات را جستجو می‌کنند، نشان داده شود. تبلیغ کننده همچنین برای هر کلیک هزینه‌ای را وارد می‌کند، برای جستجوی یک کلمه کلیدی، گوگل از بین پیشنهادهای مختلف تبلیغ دهندگان، بر اساس ضوابطی خاص برخی از تبلیغ‌ها رو انتخاب و به کاربران نشان می‌دهد.

گوگل ادز چگونه کار می‌کند؟

حال که با مفهوم اینکه گوگل ادز چیست؟ آشنا شدیم، وقت آن است که بررسی کنیم گوگل ادز به چه صورت کار می‌کند. Google Ads تحت مدل پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)  فعالیت خود را آغاز می‌نماید. این بدان معنی است که شما به‌ عنوان تبلیغ‌کننده باید یک کلمه‌ی کلیدی خاص در Google را هدف قرار دهید و مبلغی را برای کلمه کلیدی مورد نظر پیشنهاد دهید.

با این فرض که پیشنهاد شما حداکثر مبلغی باشد که می‌خواهید برای یک تبلیغ پرداخت کنید. اگر کمپین‌های ادز به خوبی هدف گذاری و بهینه شده‌باشند و یک پیشنهاد CPC مناسب داشته‌باشد، می‌تواند تبلیغات متمرکز را به مخاطبین هدف خود نشان‌دهد و  ROI (نرخ بازگشت سرمایه) مثبتی را به‌ وجود آورد.

مزایای استفاده از گوگل ادز

مزایای استفاده از گوگل ادز

در این سال‌ها با تبدیل بازاریابی سنتی به دیجیتال، کسب‌وکارهای بیشتری به سمت اینترنت سوق پیدا کرده‌اند و موارد تبلیغاتی همچون گوگل ادز وارد بازار دیجیتالی شده‌اند. طبق آمارهای گفته شده حدود ۶۵ درصد از شرکت‌های کوچک و متوسط از گوگل ادز برای رشد و بهبود کسب‌وکار خود بهره می‌برند. عدم استفاده از گوگل ادز این روزها ممکن است به شکست کسب‌وکار منجر شود. در نتیجه در کنار اینکه گوگل ادز چیست؟ بهتر است تا با مزایای این تکنولوژی نیز آشنا شویم.

به همین دلیل مزایای آن مواردی به شرح زیر می‌باشند.

  • افزایش آگاهی برند
  • نتایجی سریع‌تر از سئو
  • دیده شدن در صفحه اول گوگل
  • افزایش نرخ تبدیل
  • بازدهی بالای سایت

انواع کمپین در گوگل ادز

بعد از پاسخ به اینکه گوگل ادز چیست؟ شما باید هنگام ایجاد کمپین دو پرسش را از قبل پاسخگو باشید. نوع کمپین و هدف ایجاد آن از سوال‌هایی است که باید پاسخ آن‌ها را بدانید. انواع کمپین در گوگل ادز خود به شاخه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند، اولین مورد آن شبکه سرچ یا جستجو می‌باشد. تبلیغ متنی شما پس از اینکه کاربری عبارت کلیدی شما را جست و جو کند، در صفحه نتایج نمایش داده می‌شود.

مورد بعدی تبلیغات نمایشی است، به این طریق که با انتخاب آن تبلیغ خود را روانه سایت‌های گوگل خواهید کرد. اگر هدف شما کمپین فروش است، با انتخاب آن قادر خواهید بود تا تبلیغ خود را در اسلایدر محصولات قرار دهید. کاربر می‌تواند روی تبلیغ شما کلیک کند و سفر خود را برای مقایسه و خرید آن ادامه دهد.

نوعی از کمپین که هوشمند نامیده می‌شود، صفر تا صد ایجاد و مدیریت تبلیغ در این کمپین به عهده الگوریتم‌های هوشمند گوگل است. گوگل این کمپین را برای کمک به کسب‌وکارهای کوچک که آشنایی کافی با مفاهیم بازاریابی و تبلیغات آنلاین ندارند، به پلتفرم خود اضافه کرده است.

چگونه اکانت مورد نظر در گوگل ادز ساخته می‌شود؟

ساخت اکانت یکی از بخش‌های مهم برای پرسش گوگل ادز چیست، می‌باشد. برای اینکه بتوانید وارد گوگل ادز شوید، قبل از هر چیزی باید اقدام به ساخت اکانت کنید. به این صورت که ابتدا با تغییر آی‌پی وارد گوگل ادز شوید، سپس گزینه start now را بزنید. به صورت پیش فرض  وارد آدرس جیمیلی می‌شوید که به آن دسترسی دارید.

صفحه‌ای که برای شما باز شده، در گوشه‌ی بالا سمت راست اکانت شما را به صورت جیمیل نشان می‌دهد. در مرحله بعد اگر بر روی همان تصویر گوشه سمت راست در بالا کلیک کنید، گزینه‌های دیگری برای ایجاد اکانت جدید و همین‌طور تغییر اکانت خواهید داشت. با اتمام این مراحل شما موفق به ایجاد اکانت در گوگل ادز می‌شوید.

تبلیغ در گوگل ادز به روش ساده

بعد از ساخت اکانت، نوبت به ایجاد تبلیغات می‌رسد. در واقع با این کار شما پاسخ اصلی اینکه گوگل ادز چیست؟ را دریافت می‌کنید. به طور کلی تبلیغ در گوگل ادز به دو صورت ساده و حرفه‌ای قابل انجام است.

روش ساده به صورتی می‌باشد که برای افراد مبتدی در نظر گرفته شده و با انتخاب هدف قادر به راه‌اندازی کمپین خواهید بود. با این حال تبلیغ به صورت حرفه‌ای، گزینه‌های بیشتری برای بهینه سازی کمپین و در نظر گرفتن بودجه خواهید داشت و نسبت به روش ساده مقرون به صرفه‌تر است. آموزش تبلیغ در گوگل ادز به شرح زیر می‌باشد.

  • اولین کار تعیین هدف مشخص برای تبلیغ به روش ساده است. پس از ایجاد اکانت، صفحه‌ای برای شما نمایش داده می‌شود که باید از سه مورد، یکی را انتخاب کنید. این انتخاب به گوگل اجازه می‌دهد، نوع مخاطبانی را که می‌خواهید هدف قرار دهید و همچنین نحوه‌ی دریافت مبلغ پیشنهادی شما را بداند. بعد از آن باید نام تجاری برند مورد نظر خود را وارد کنید.
  • بعد از پایان قسمت قبلی، قادر خواهید بود تا URL خود را وارد کنید تا کاربران وقتی روی تبلیغ شما کلیک می‌کنند به آن وارد شوند. بعد از زدن Next وارد صفحه‌ای می‌شوید که باید کلمات کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید. در اینجا کلمات کلیدی‌ که در قسمت قبل با ابزار Google Keyword Planner جستجو کردید، خیلی کمک‌کننده هستند.
  • پس از آن بعد از انتخاب کلمات کلیدی خود، روی Next کلیک کنید. در صفحه‌ی بعد، شما می‌توانید مکان مورد نظر خود را برای هدف قرار دادن تبلیغ خود انتخاب کنید. این مکان می‌تواند نزدیک به یک آدرس خاص مانند یک فروشگاه یا محلی خاص مناطق، شهرها یا حتی کشورها باشد. منطقه‌ای را که می‌خواهید هدف قرار دهید انتخاب کنید. پس از انجام این کار، روی Next کلیک کنید.
  • در مرحله پایانی باید صورتحساب خود را تنظیم نمایید، مثل وارد کردن شماره کارت اعتباری یا اگر کد تخفیفی دارید آن را وارد کنید. سپس بر روی Submit کلیک کنید.

آموزش تبلیغ در گوگل به روش حرفه‌ای

روش دیگر تبلیغات گوگل که همواره در پاسخ سوال گوگل ادز چیست؟ باید حضور داشته‌باشد. آموزش تبلیغ در گوگل به روش حرفه‌ای می‌باشد، این روش تبلیغ نسبت به روش ساده مزایای بسیاری دارد. از این رو بیشتر افراد سعی بر این دارند تا روش حرفه‌ای را برای تبلیغات خود انجام دهند. از طرفی روش ایجاد تبلیغ حرفه‌ای در گوگل ادز روشی بسیار آسان به شمار می‌آید. این نوع آموزش به شرح زیر می‌باشد.

بعد از اینکه وارد صفحه Expert Mode شدید، باید اطلاعات اکانت خود را تکمیل کنید. بدین منظور روی گزینه‌ی Create an account without a campaign کلیک کنید.

در این صفحه باید نام کشوری که حساب بانکی شما در آن قرار دارد را وارد کنید. البته همان‌طور که می‌دانید حساب رایج ایران مورد قبول نیست و بهتر است که این امور را به آژانس‌های تبلیغاتی واگذار کنید. گزینه‌های بعد ساعت زمانی و واحد پولی است که باید پر شوند. این اطلاعات را با دقت تکمیل کنید چون امکان تغییر وجود ندارد.

با کلیک بر روی Explore Your Account پنل گوگل ادز را مشاهده خواهید کرد. اکنون که به داشبورد گوگل ادز خود وارد شده‌اید، روی New Campaign + کلیک کنید. در این مرحله باید هدفی را که قصد دارید کمپین خود را برای آن راه‌اندازی کنید، مشخص نمایید. گوگل برای شما 8 مورد را نشان می‌دهد که باید یکی را انتخاب کند. انتخاب این هدف به شما اجازه می‌دهد تا Google نوع مخاطبانی را که می‌خواهید هدف قرار دهید و همچنین نحوه‌ی دریافت مبلغ پیشنهادی شما را بداند.

بعد از آن باید تنظیمات عمومی برای کمپین و بودجه را انجام دهید، باید در قسمت Campaign name نامی برای کمپین خود مشخص کنید. همین‌طور باید شبکه‌ای را که می‌خواهید تبلیغات شما در آن دیده شود را انتخاب کند.

بعد از انجام مراحل بالا، در ادامه‌ی صفحه به تنظیمات موقعیت جغرافیایی و زبانی که مخاطبان شما استفاده می‌کنند می‌رسیم. چون در گزینه‌ها برای انتخاب ایران موردی وجود ندارد باید All countries and territories و برای زبان هم حتماً Persian را انتخاب کنید تا تبلیغ شما به فارسی‌زبانان هم نشان داده شود.

سپس در استراتژی Bidding نوع قیمت‌گذاری‌ را که ترجیح می‌دهید، انتخاب کنید. در این قسمت گوگل ادز استراتژی‌های متناسب با کمپین شما را پیشنهاد می‌دهد که بهتر است از همان‌ها استفاده کنید. اگر هم خواستید از استراتژی قیمت‌گذاری دیگری استفاده کنید می‌توانید Or, select a bid strategy directly not recommended در قسمت پایین را زده و گزینه دلخواه خود را انتخاب کنید.

این بخش به تنظیمات گروه‌های تبلیغاتی اختصاص دارد. از این رو نام Ad Group و URL وب‌سایت خود را وارد کنید. وقتی گزینه‌ی Get Keyword را بزنید،Google کلمات کلیدی مرتبط با سایت شما را نشان می‌دهد و در کادر مربوطه که در شکل زیر مشخص‌شده سطر به سطر وارد می‌کند. هنگامی‌که کلمات کلیدی مورد نظر خود را برای این گروه تبلیغات اضافه کردید، روی Save and Continue در پایین کلیک کنید.

نام Ad Group و URL وب‌سایت خود را وارد کنید. وقتی گزینه‌ی Get Keyword را بزنید،Google کلمات کلیدی مرتبط با سایت شما را نشان می‌دهد و در کادر مربوطه که در شکل زیر مشخص‌شده سطر به سطر وارد می‌کند. هنگامی‌که کلمات کلیدی موردنظر خود را برای این گروه تبلیغات اضافه کردید، روی Save and Continue در پایین کلیک کنید.

بعد از اینکه کلمات کلیدی را وارد کردید، مرحله Create ads یا همان نوشتن تبلیغ شروع می‌شود. شما می‌توانید تبلیغ طراحی کنید. یعنی چند نمونه هدینگ و دیسکریپشن بنویسید. گوگل ادوردز هر بار که کسی عبارت کلیدی شما را جستجو کرد، تبلیغ را به شکل‌های مختلفی نمایش می‌دهد تا درنهایت بهترین ترکیب انتخاب شود.

در این مرحله باید میانگین بودجه‌ای را که می‌خواهید روزانه برای تبلیغ هزینه شود، در Budget مشخص کنید.

راه‌های پیش بینی هزینه کمپین گوگل ادز

یکی از قسمت‌هایی که برای پرسش گوگل ادز چیست؟ حائز اهمیت است، هزینه مورد نظر آن می‌باشد. برای پیش بینی هزینه گوگل ادز راه‌های بسیاری وجود دارد، اولین مورد تعیین بودجه اولیه می‌باشد. یک بودجه نیازمند تحقیقات زیادی در زمینه کلمات کلیدی و درک اهداف سازمانی شما است. از ایجاد یک استراتژی بازاریابی تا انتخاب KPI مناسب تمام این عوامل باید با دقت مورد بررسی قرار گیرند تا یک بودجه شروع ایجاد شود. رقبا به طور معمول در هر زمینه یکی از موارد مهم برای هر کسب و کار به شمار می‌آیند.

در بازاریابی دیجیتال به طور معمول رقابت بین افراد بسیار زیاد است، در نتیجه نظارت بر حرکات بعدی افراد بسیار حائز اهمیت می‌باشد. مورد بعدی بررسی هزینه هر کلمه کلیدی است، محاسبه بودجه اولیه با تعیین هزینه کلمات کلیدی که برای آنان قیمت گذاری می‌کنید، یک راه ساده برای برنامه‌ریزی مالی شرکت شما است.

هزینه تبلیغات در گوگل ادز چگونه محاسبه می‌شود؟

مورد بعدی که بعد از سوال گوگل ادز چیست؟ بسیاری از افراد در پی پاسخ به آن هستند، روش محاسبه هزینه گوگل ادز است. گوگل برای تعیین دقیق هزینه هر کلیک در گوگل ادز برای هر متقاضی از فرمول خاصی استفاده می‌کند. یعنی اگر شما ۲۰ کلمه کلیدی مختلف دارید، هر کدام از این کلمات می‌توانند با هزینه‌ای جداگانه مورد بررسی قرار گیرند. به طور معمول هزینه هر کلیک در گوگل ادز برابر با عدد رنکینگ تبلیغاتی سایت پایین‌تر از شما، تقسیم بر نمره کیفیت شما به علاوه 0.01 دلار است.

برای چه کسب و کارهایی می‌توان از گوگل ادز استفاده کرد؟

در کنار آگاهی در مورد اینکه گوگل ادز چیست؟ کسانی که به دنبال انتخاب این تکنولوژی برای تبلیغات خود هستند، باید بدانند که گوگل ادز مناسب چه کسب و کارهایی است؟ امروزه با رشد کسب و کارهای آنلاین و رو آوردن کسب و کارهای آفلاین به سمت آنلاین، باعث شده تاثیر تبلیغات گوگل بیش از پیش حس شود. اگر برای کسب و کار خود سایت دارید یا به فکر طراحی وبسایت هستید این تبلیغات تاثیر مثبتی روی فروش و آگاهی از برند شما دارد.

مشاغلی که تبلیغات گوگل برای آن‌ها مناسب است، نظیر پزشکان، روانشناسان، مشاوران، تعمیرات لوازم خانگی، باربری، لوله بازکنی، قالیشویی، نمایندگی خودرو، آژانس‌های مسافرتی و هواپیمایی، کارخانه‌های تولیدی، نصب و تعمیر آسانسور، خدمات بازرگانی، امداد خودرو، رستوران‌ و کافه‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی، خدمات بیمه‌ای، شرکت‌ها و سازمان‌ها، خدمات هاست و طراحی سایت، اپلیکیشن‌های موبایلی و باقی خدمات و مشاغل آنلاین می‌باشد.

آیا می‌توان برای دامنه ir نیز از تبلیغات گوگل ادز استفاده کرد؟

همانطور که می‌دانید پسوند دامنه در کشور ایران با دو حرف ir نمایش داده می‌شود. به دلیل تحریم‌ها، تبلیغات برای دامنه ir تحت تاثیر قرار می‌گیرد و می‌بایست با انجام برخی از ترفندها تبلیغات را در گوگل به نمایش گذاشت. با این حال امروزه مجددا امکان ثبت تبلیغات با دامنه ir در گوگل ادز فراهم شده‌است. در این حوزه می‌توان تبلیغات را با نیازهای خاص خود تنظیم نمود.

به این طریق که در تبلیغات گوگلی بر روی دامنه ir، می‌توان تبلیغات را فقط به افرادی نمایش داد که دقیقا کلمه کلیدی مد‌نظر ما را جست‌و‌جو کرده‌اند و یا مخاطبان خود را بر حسب مکان، زمان، روز، زبان، مرورگر یا نوع دستگاه و سایر موارد فیلتر کرد.

تفاوت سئو و تبلیغات گوگل ادز در چیست؟

کسانی که اطلاعی از پرسش اینکه گوگل ادز چیست؟ ندارند، همواره بین انتخاب سئو و گوگل ادز دچار مشکل و سردرگمی هستند. تفاوت عمده بین سئو و تبلیغات گوگل ادز در این است که سئو یک ترافیک بدون پرداخت یا ارگانیک می‌باشد ولی گوگل ادز به عنوان ترافیک پولی در نظر گرفته می‌شود.

از طرفی گوگل ادز سریع‌تر از سئو است زیرا می‌توانید تقریباً بلافاصله کمپین‌های تبلیغاتی ایجاد کنید و شروع به دریافت ترافیک هدفمند کنید در حالی که با سئو به زمان بسیار بیشتری مخصوصاً برای وب سایت‌های جدید نیاز دارید تا رتبه‌ها و ترافیک خوبی کسب کنید.

تبلیغات گوگل ادز مناسب چه کسب و کارهایی است؟

امروزه با رشد کسب و کارهای آنلاین و رو آوردن کسب و کارهای آفلاین به سمت آنلاین، باعث شده تاثیر تبلیغات گوگل بیش از پیش حس شود. اگر برای کسب و کار خود سایت دارید یا به فکر طراحی وبسایت هستید این تبلیغات تاثیر مثبتی روی فروش و آگاهی از برند شما دارد. مشاغلی که تبلیغات گوگل برای آن‌ها مناسب است، نظیر پزشکان، روانشناسان، مشاوران، تعمیرات لوازم خانگی، باربری، لوله بازکنی، قالیشویی ، نمایندگی خودرو، آژانس‌های مسافرتی و هواپیمایی، کارخانه‌های تولیدی، نصب و تعمیر آسانسور، خدمات بازرگانی، امداد خودرو، رستوران‌ و کافه‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی، خدمات بیمه‌ای، شرکت‌ها و سازمان‌ها، خدمات هاست و طراحی سایت، اپلیکیشن‌های موبایلی و باقی خدمات و مشاغل آنلاین می‌باشد.

چرا گوگل ادز بهین آوا زمینه‌ای مناسب برای تبلیغات است؟

روزانه تعداد زیادی از کاربران اینترنت به جستجو در گوگل می‌پردازند. شما می توانید با تبلیغات کلیکی گوگل با کم‌ترین هزینه، در کم‌ترین زمان به مرتبط‌ترین و بیشترین حجم مخاطبان به نسبت دیگر بسترها دست پیدا می‌کنید. زیرا گوگل تبلیغ شما را در زمان و مکان مناسب و با توجه به عبارت کلیدی مورد نظر شما به مخاطب دقیق کسب و کار نمایش می‌دهد.

در نتیجه با استفاده از گوگل ادز می‌توانید از مزایای بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید، به این ترتیب شما قادر خواهید بود تا با کسب و کار خود را در موتور جست و جوی گوگل، اپلیکیشن‌های پر مخاطب با ظرفیت زیاد و رسانه‌های تصویری پرمخاطب مانند یوتیوب نمایش دهید و بیشترین بازدهی را با پایین ترین نرخ دریافت نمایید.

تبلیغ در گوگل یک راه سریع و پیشرفته برای رسیدن به به صفحات اول جست و جو است. برای شروع کار با این پلتفرم بهتر است؛ ابتدا بدانید که گوگل ادز چیست؟ و چه امکاناتی را در اختیار شما می گذارد. به همین دلیل در این مقاله بسیاری از مطالبی که گوگل ادز را پوشش دهد را بیان کردیم. پیشنهاد می‌شود اگر شما نیز قصد تبلیغاتی در زمینه کاری خود را دارید، گوگل ادز را از دست ندهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *