هاست خوب چیست؟ هاست خوب و سئو چطور به هم ارتباط پیدا میکنن؟ اینا سوالاتی هست که ممکنه دربارهی هاست و سئو به ذهنتون رسیده باشه و نتونسته باشید جوابی براش پیدا کنین. ممکنه فکر کنین وبسایتها نمیتونن فضای فیزیکی قابل توجهی رو اشغال کنن و مثل یه شیء توی فضا هستن، ولی این قضیه درست نیست!
تمام دادهها، چند رسانهایها و فایلهایی که توی وب سایتها مشاهده میکنین، توی یه فضاهای فیزیکی به نام سرور ذخیره میشن. شما نمیتونین دادههای یه وبسایت رو توی دستگاههای ذخیره سازی کوچیک و موقت، مثل درایوها ذخیره کنین، چون معمولا این دادهها ثابت نیستن و محتواهای جدید بهشون اضافه میشن و در نهایت اطلاعات زیادی برای ذخیره سازی وجود داره. وب سایتها به ارائه دهندگان خدمات هاست خوب نیاز دارن و همین امر میتونه کاربر رو به راحتی جذب و به سوالاتش پاسخ بده. پس برای جواب به همهی سوالات و بررسی این موارد، تا پایان با بهین آوا همراه باشین و حتما این مقاله رو بخونین.
هاست خوب چیست؟
هاست خوب به خدماتی اشاره داره که به کسب و کارها و بازاریابان دیجیتال اجازه میده که فایلهای مربوطه (مثل تصاویر، کدها، اسکریپتها و غیره) رو ذخیره کرده و روی وب سایتهای خودشون را منتشر کنن. در اصل، شرکتهای هاست خوب سایت، فضایی رو توی سرورهای وب خودشون به شما اجاره میدن. هاست خوب سایت اساساً مدیریت فایلهای وب سایت شما توی هاست رایانه هست که به کاربران امکان میده به فایلهای شما دسترسی داشته باشن.
زمانی که فایلهای وب سایت شما توی این سرورها آپلود و منتشر میشن، عملاً برای هر کسی که آنلاین باشه، قابل مشاهده است، به این صورت که وقتی بازدید کننده سایت، به وب سایت شما میره مرورگر اونها، فایلهای شما رو دانلود کرده و وب سایتتون رو همونطوری که طراحی کردین بهشون نشون میده.
این فرایند توسط سرورهای وب امکان پذیر میشه. خدمات هاست خوب سایت شما در واقع فضای اختصاص داده شده برای فایلهای سایتتون، اتصال، حفاظت از فایلها و سایر خدمات مرتبط مورد نیاز برای انتشار و نگهداری وبسایتتون هست. پس با در نظر گرفتن این موارد، جای تعجب نیست که دریافت یه هاست خوب برای وب سایت، به طور قابل توجهی روی استراتژی و عملکرد سئوی شما تاثیر میذاره.
این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: لندینگ پیج
تاثیر هاست خوب بر سئو چطور است؟
قرار دادن و نگه داشتن وبسایت شما توی لیست بالای SERP ها کار دشواری هست و به همین عواملی وجود دارن که یه صاحب وب سایت یا بازاریاب باید برای اجرای استراتژیهای سئو موثر در نظر بگیره.
هاست خوب میتونه به صاحبان وب سایت کمک کنه، تا از تجربه کاربری یکپارچه اطمینان حاصل کنن. همینطور انتخاب بهترین هاست خوب این پتانسیل رو داره که با ارائه خدمات پرسرعت، تبدیلها رو به حداکثر برسونه و علاوه بر این، یه هاست خوب عالی، دارای معایب کمتری مثل نرخ پرش و تعامل کمتر کاربر هست. در نهایت هم با محدودیتهای زمانی صفحات و خطاهای سرور، بازدیدکنندگان تمایل دارن مدت زمان بیشتری رو توی وب سایتها بمونن که این مسئله منجر به تعامل، تولید سر نخ و تبدیل بیشتر اونها میشه.
حالا تاثیرات عمیق و مهم یه هاست خوب رو توی بحث سئو، از دیدگاههای مختلف با هم بررسی میکنیم:
1) سرعت سایت
سرعت بارگذاری یه وب سایت، نقش مهمی توی موقعیت وب سایت در موتورهای جستجو داره. سرعت صفحهای که از اون یاد میکنیم، مدت زمانیه که طول میکشه تا یه وبسایت به طور کامل بارگذاری بشه. الگوریتمهای جستجوی گوگل، هنگام تعیین رتبه بندی کلی یک صفحه وب، سرعت صفحه رو یه معیار کلیدی و مهم در نظر میگیرن. طبق آمار، حدود 40٪ از کاربران تا سه ثانیه منتظر میمونن تا یه صفحه وب براشون بارگذاری بشه، بعد از اون اگر این اتفاق نیوفته، احتمال بازگشت اونها به صفحه دیگه به شدت افزایش پیدا میکنه.
اگه وب سایت شما اغلب از کار افتاده، پاسخگو نیست و یا چند ثانیه طول میکشه تا بارگذاری بشه، بازدیدکنندگان قادر به مشاهده و تعامل با محتوای شما نخواهند بود، بنابراین اونها ناامید میشن و به بهترین گزینه بعدیشون رجوع میکنن. در نتیجه رتبه سایت شما ضربه خواهد خورد و از SERP پایین میاد. سایتهای کند اغلب منجر به نرخ پرش بالا و نظرات منفی مشتریان میشن و این برای تصویر برند شما، توی ذهن مخاطبان در دراز مدت خیلی مطلوب به نظر نمیرسه.
یکی از دلایل کاهش سرعت و خطاهای تایم اوت، کندی یا قدیمی بودن سرورهای میزبان هست. اگر این مشکل براتون پیش بیاد، صرف نظر از اینکه صفحات وب شما توی موتورهای جستجو ایندکس میشن یا نه، به طور خودکار به وب سایتهای دیگه هدایت میشن. در این شرایط، محتوای مبتنی بر کلمه کلیدی شما نمیتونه توی SERP ها رتبه بالایی داشته باشه.
عنکبوتها و رباتهای موتورهای جستجو چندین بار در روز سعی میکنن به وب سایت شما دسترسی پیدا کنن. علاوه بر این، موتورهای جستجو به راحتی میتونن زمان خرابی سایت شما رو ردیابی کنن. به عنوان مثال، اگر یک خزنده گوگل سعی کنه به سایت شما دسترسی پیدا کنه و یه خطای صفحه پیدا کنه، محتوای شما یا سایت شما رو ایندکس نمیکنه، به همین ترتیب چندین خطای ناشی از زمان بارگذاری کند، میتونه وب سایت شما رو غیرقابل اعتماد نشون بده و منجر به افت رتبه اون بشه.
درک این نکته مهمه که گوگل و سایر موتورهای جستجو، از صفحات وب پاسخگو با زمان بارگذاری سریع استفاده میکنن و به اونها توجه بیشتری میکنن و هر گونه نقص فنی هنگام بازدید از سایت یا تجربه منفی کاربر، به طور مستقیم روی رتبه بندی توی SERP ها تأثیر میذاره. بنابراین باید یه هاست خوب وب و سریع انتخاب کنین که بتونه زمان بارگذاری سایت رو با ویژگیهای سئو پسند، بهبود ببخشه.
این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: تجربه کاربری یا UX
2) امنیت
همیشه بحث امنیت برای وبسایتها در اولویت بوده است و ایمنی و ذخیره سازی دادهها با افزایش مداوم حملات سایبری به یه نگرانی قابل توجه تبدیل شده و در این شرایط هم نباید فراموش کنیم که هیچ مشتری نمیخواد با وب سایتی آلوده به بدافزار و سایتی که امنیت دادهها رو تضمین نمیکنه، تعامل داشته باشه و تجارت کنه.
سئوی خوب، به امنیت و ایمنی وب سایتها بستگی داره. موتورهای جستجو هم اغلب سایتهای پایدار و امن رو بالاتر از سایتهای محافظت نشده رتبه بندی میکنن و اگه وبسایتتون امن نباشه، قطعا رتبهتون کاهش پیدا میکنه.
هاست خوب برای وب سایت شما این اطمینان رو بهتون میده که توی بحث امنیت موفق و به روز باشین. این هاستها با یه آنتی ویروس قوی از وب سایتها در برابر هکرها و رباتهای مخرب محافظت میکنن و اقدامات سریعی رو در برابر تهدیدات دریافتی انجام میدن. یه هاست خوب همچنین نظارت به شبکه، امنیت سخت افزار، پشتیبانی CDN و پیشگیری از DDOS رو بهتون ارائه میده و چندین لایه امنیتی رو برای ایمن نگه داشتن اطلاعات حساس اضافه میکنه.
حالا اینجا سوالی که پیش میاد اینه که برای ایمن سازی سایت توی موتورهای جستجو چه چیزی لازم است؟ گواهی SSL یا همون Secure Sockets Layer، برای شناسایی امن بودن وب سایت شما داخل گوگل و سایر موتورهای جستجو لازمه. SSL ابزاریه که امکان اتصال رمزگذاری شده و محافظت شده، مثل HTTPS رو برای مرورگرها و سرورها فراهم میکنه.
گوگل 95 درصد از ترافیک وب رو به وب سایتهای HTTPS هدایت میکنه تا فضاهای امنتری برای کاربران وب ایجاد کنه. به همین دلیله که دریافت گواهینامه SSL توی وب سایت شما، به سئو کمک زیادی میکنه. یه ارائه دهنده خدمات هاست خوب میتونه گواهی SSL رو برای بالا بردن سطح امنیتی وب سایت شما خریداری کنه. همچنین، یه نسخه به روز شده وردپرس رو نصب کنین یا به طور خودکار اون رو به طور منظم به روز کنین تا تهدیدات و آسیب پذیریهای امنیتی رو برطرف کنین.
داشتن یک وب سایت امن، قطعا باعث افزایش اعتماد بازدیدکنندگان به کسب و کار شما میشه.
3) آپتایم
آپتایم در واقع به مدت زمانی گفته میشه که یه وب سایت به صورت آنلاین در دسترس قرار داره. آپتایم بودن به دو علت برای سئو مهمه: اولا، زمان زمان تموم شدن شانس بازدید کنندهها توی وب سایت شما و همچنین درگیر شدن با محتوا رو کاهش میده، که بر این اساس میتونین مشتریان و مشتریان بالقوه رو از دست بدین. دوما، موتورهای جستجو، وب سایتهایی رو که غیر قابل دسترسی هستن یا از کار افتادن رو فهرست نمیکنه. بنابراین وب سایت شما نمیتونه توی SERP ظاهر بشه یا رتبه بندی کنه. به همین علت، مهمه که روی یه هاست خوب برای افزایش زمان آپدیت سایت خودتون حساب کنین.
شما باید یه سرویس هاست خوب قابل اعتماد بخرید، تا وب سایت خودتون رو در اکثر مواقع فعال نگه دارین. یه سرویس هاست خوب که حداکثر زمان آپدیت رو به شما ارائه میده، تضمین میکنه که محتوای شما 24 ساعته در دسترس بمونه و ترافیک بالقوهای رو که میتونه جذب کنه افزایش میده.
استفاده از سرویسهایی مثل Uptime Robot یا Pingdom به شما کمک میکنه تا زمانی که وب سایت شما از کار افتاده، اون رو ردیابی کنین. با این کار، به عبارتی شما برای پاسخگویی به نیازهای یک وب سایت ضعیف و اقدامات فوری برای اجرای مجدد اون، مجهزتر هستین.
اقدامات توصیه شده چیه؟ اقدامات توصیه شده به این شرح هست که، استفاده از یه پلاگین کش میتونه وب سایت شما رو از خراب شدن در هنگام ترافیک بالای وب سایت محافظت کنه. این یه افزونه مفید هست که میتونه وب سایت شما رو تسریع کنه و در عین حال بار سرور شما رو توی ساعات شلوغی کاهش بده.
در نهایت، با نصب یه تم وردپرس با سرعت بالا با تصاویر بهینه شده، وب سایت خودتون رو برای عملکرد عالی بهینه کنین. همونطور که گفتیم این کار سرعت وب سایت شما رو افزایش میده و زمان آپدیت رو بهبود میبخشه.
این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: رابط کاربری یا UI
4) مکان
مکان سرور هاست، به طور بالقوه میتونه رتبه سایت شما رو توی موتور جستجو افزایش یا کاهش بده. پس به یاد داشته باشین که هر بار که به طراحی و چیدمان وب سایت فکر میکنین، به مکان کسب و کار خودتون و ارائه دهنده خدمات هاست خوب توجه کنین.
سایت شما باید بدون توجه به موقعیت مکانی، یه تجربه آنلاین سازنده و یکپارچه رو برای بازدیدکنندگان فراهم کنه، اما چطور این اتفاق میافته؟ موتورهای جستجو، نتایج محلی رو به کاربران توی فضای اینترنت نشون میدن. از طرفی جستجوی یه کلمه کلیدی از مکانهای جغرافیایی مختلف توی صفحات مختلف موتور جستجو ظاهر میشه. به عنوان مثال، یه مخاطب آمریکایی هنگام جستجوی کلمات کلیدی مشابه، نتایج متفاوتی نسبت به بازدیدکنندگان اروپایی پیدا خواهد کرد. سرعت سایت شما توی یه کشور خاص، به رتبه بندی اون توی موتورهای جستجو تاثیر میذاره.
سوال مهم اینجاست که حالا و با توجه به این شرایط، چه کاری میتونید انجام بدین تا وب سایت خودتون رو توی مکانهایی که یه پایگاه مشتری بالقوه وجود داره در دسترس قرار بدین؟ برای اطمینان از آپلود سریع صفحه وب شما در سراسر جهان، بهتره که یه CDN (شبکه تحویل محتوا) داشته باشین.
CDN مبتنی بر شبکهای از سرورهای متفاوت توی سراسر جهان هست و هر جا که کاربر از مکانی متفاوت از لوکیشن هاست، به سایت دسترسی پیدا کنه، سرورهای نزدیک به محل کاربر، محتوای وب سایت رو برای اونها ارسال میکنن. سرور اصلی، ابتدا نسخه اصلی وب سایت رو ذخیره میکنه. برعکس، سرورهای دیگه که برای اطمینان از تحویل سریع محتوا، صرف نظر از موقعیت مکانی بازدیدکننده، نسخههایی رو توی حافظه پنهان ذخیره میکنن.
عدم دسترسی از مکانهای مختلف باعث میشه که افراد نتونن با محتوای شما درگیر بشن و رتبه بندی وب سایت شما برای عنکبوتها و رباتهای موتورهای جستجو سختتر میشه. بدون CDN، وب سایت شما ممکنه که بارگیری توی مکانهای دیگه رو با مشکل مواجه کنه. این میتونه منجر به کاهش رتبه برای یه منطقه خاص بشه که باز هم ممکنه حجم ترافیک خوبی رو برای رقیبان شما به همراه داشته باشه.
اگر قصد دارین وب سایت شما یه کشور یا منطقه خاص رو هدف قرار بده، یه سرویس هاست خوب با سرورهایی توی همون منطقه انتخاب کنین، با این کار میتونین زمان بارگذاری رو افزایش بدین و دسترسی رو بهبود ببخشین. شما میتونید از Cloudflare CDN برای عملکرد بهینه وب سایت خودتون در سطح بین المللی استفاده کنین. این بهترین راه برای بهبود سرعت و رتبه توی موتورهای جستجو هست.
در انتخاب هاست، به چه نکاتی توجه کنیم؟
با توجه به اینکه یه هاست خوب چطور بر SEO تأثیر میذاره، به نفع شماست که ارائه دهنده خدماتی رو فهرست کنین که ارتباط بین این دو رو کاملا درک کنه. به طور کلی توی انتخاب هاست خوب، علاوه بر سرعت، موقعیت مکانی، امنیت و آپتایم وب سایت، باید به موارد زیر نیز توجه داشته باشین:
1) یک سیستم مدیریت محتوای منعطف رو انتخاب کنین
CMS وب سایت، یکی از عوامل اصلی هست که میتونه تجربه کاربر رو هنگام بازدید از سایت مفید یا خسته کننده کنه. زمانی که شما به طور مکرر درگیر تولید محتوا هستین و روزانه با وب سایت خودتون تعامل دارید، بسیار مهمه که هاست خوب رو طوری انتخاب کنین که یه سیستم مدیریت محتوای آسون برای استفاده ارائه بده.
شما میتونید هاستهای وب قابل توجهی رو در طول جستجوی خودتون پیدا کنین. یک CMS منبع باز نصب کنین تا مطمئن بشید که وب سایت شما هنگام ارتقا قفل نمیشه. به عنوان مثال، سیستم مدیریت محتوای وردپرس رو در نظر بگیرید. میبینید که ویژگیهای بصری ارائه میده و در مورد هر چیزی اجرا میشه. این به سازندگان محتوا و صاحبان وب سایت این امتیاز رو میده که با سهولت و کارایی، پتانسیل بهترین ویژگیها رو به حداکثر برسونن.
همچنین، سایت خودتون رو به طور منظم بهروز کنین و از اون نسخه پشتیبان تهیه کنین تا مطمئن بشید که میتونید بدون قفل شدن به دادهها و ساختار سایت خود دسترسی داشته باشید.
2) یک برآورد واقعی از ترافیک وب سایت خود داشته باشید
اگه به دنبال رتبه بالاتر توی SERP هستین، یه سرویس هاست خوب با پهنای باند بالا رو انتخاب کنین. در واقع پهنای باند، به سرعت دریافت و دانلود اطلاعات برای کاربر توی یک ثانیه اشاره داره. پهنای باند بیشتر، نشوندهنده توانایی مدیریت افزایش ترافیک وب هست، در حالی که پهنای باند کم، این پتانسیل رو داره که تنها تعداد کمی از بازدیدکنندگان رو توی یک زمان مدیریت کنه. پهنای باند بالا، با افزایش تعداد بازدیدکنندگان سایت شما، سرعت، آپتایم و تجربه کاربری بهتری رو تضمین میکنه.
ارائه دهندگان خدمات هاست خوب، به طور کلی برنامههای هاست رو بر اساس پهنای باند و فضای ذخیره سازی ارائه میدن. پیشنهاد ما به شما اینه که یه تخمین واقع بینانه از میزان ترافیکی که انتظار دارید توی سایت خودتون، دریافت کنین، سپس بر این اساس، یه برنامه هاست خوب رو انتخاب کنین. به عنوان مثال، اگه شما یه وب سایت برای مشتریان محلی و یه مخاطب هدف دارین، با محدودیت پهنای باند و ظرفیت ذخیره سازی با مشکل مواجه نخواهید شد.
3) مقیاس پذیری و قابلیتهای عملکردی بالاتر را ترجیح دهید
یک هاست خوب قدرتمند و سازگار با سئو، انعطاف پذیر و مقیاس پذیر هست. ممکنه که با رشد کسب و کارتون در طول زمان به ویژگیهای مقیاس پذیر نیاز داشته باشین. یه ارائه دهنده خدمات هاست خوب، با مدیریت خوب به شما این امکان رو میده که سئوی سایت رو حفظ کنین و در عین حال، نیازهای کسب و کار خودتون رو در ظرفیتهای مختلف برآورده کنین.
حواستون باشه که به طور منظم نیازهای تجاری و پایگاه مشتری خودتون رو که به سرعت در حال رشد هست بررسی کنین تا هاست خوب خودتون رو مطابق با اون تطبیق بدین. در دسترس بودن برنامههای هاست مختلف با توجه به اندازه کسب و کار، بار شما رو در هنگام تمرکز کاهش میده.
ارائه دهندگان خدمات هاست خوب، با قابلیتهای عملکردی بالاتر، به شما این امکان رو میدن که بهترین شیوههای سئو رو به طور کارآمد انجام بدین. شما میتونین پس از مشاوره مناسب تصمیمی آگاهانه بگیرید، به خصوص اگه با تکنیکهای سئو مثل جستجوی کلمات کلیدی، لینک سازی و غیره آشنا نیستین.
این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: سایت کاربردی طراحی سایت
4) یک هاست خوب شامل ثبت دامنه مبتنی بر SEO را انتخاب کنید
نام دامنه توی طراحی و توسعه یک وب سایت، به ویژه برای مشاغل تجارت الکترونیک بسیار مهم هست. این نام معمولاً ماهیت وب سایت رو مشخص میکنه و حقوق مالکیت رو اعطا میکنه.
یه نام دامنه مناسب سئو، به شما کمک میکنه تا ماهیت کسب و کار خودتون رو با یه کلمه کلیدی اصلی به طور موثر نشون بدین. توی این راه بهتره برای ایجاد ترافیک وب بیشتر، از پسوندهای رایج و پرکاربردتر مانند .com، .org و .net نسبت به پسوندهای کمتر آشنا استفاده کنین. علاوه بر این موارد، افزونههای محبوب میتونن وب سایت شما رو معتبر جلوه بدن و مشتریان متوجه افزونههای رایجتر توی مقایسه با دیگران میشن.
انتخاب یه هاست خوب که ثبت دامنه مناسب سئو رو ارائه میده، میتونه هزینهها رو کاهش بده و برنامههای هاست خوب یکپارچه، با حداقل هزینه یا حتی رایگان ارائه میشن. علاوه بر این، هنگامی که برای یه ارائه دهنده هاست سئو ثبت نام میکنین، به شما توصیه میکنن که جنبههای موجود توی سایت رو برای حداکثر ترافیک و درآمد بهینه کنین.
انتخاب هاست خوب، گامی حیاتی هست که در نهایت، سئو دوستی جبهه دیجیتال کسب و کار شما رو تعیین میکنه. هاست خوب، بر سرعت بارگذاری صفحه وب سایت شما، امنیت، زمان آپدیت و قابلیت جستجو تأثیر میذاره و این به شما کمک میکنه که تاکتیکهای موثر سئوی سایت رو به کار بگیرید، ترافیک جذب کنین و درآمد بیشتری برای کسب و کار خودتون ایجاد کنین. سرمایه گذاری توی یه ارائه دهنده خدمات هاست خوب خوب، باعث میشه که وب سایت شما توی SERP رتبه بهتری داشته باشه. در درازمدت، این به شما کمک میکنه تا تجربه کاربری بدون مشکل و جذابی رو برای مشتریان فراهم کنین و یک برند قابل اعتماد در بازار دیجیتال ایجاد کنین.
برای اینکه بعد از طراحی سایت ، سئو سایت با خدمات گوگل ادز دریافت کنید با ما در بهین آوا تماس بگیرید.
بعضی از انواع طراحی سایت که ممکنه برای ایده های شما مناسب باشه:
بدون دیدگاه