گوگل آنالیتیکس (GA) چیست و چه کاربردی دارد؟

گوگل آنالیتیکس

اگه از اون دسته از مدیرهایی هستی که خیلی به بالا بردن صفحه خودشون اهمیت میدن، باید بدونید که ابزارهای مختلفی برای این مورد وجود داره که هر کدوم کاربرد منحصر بفرد خودشون رو دارن و تو هر موضوعی می‌تونن کمک حال شما باشن. تو این مقاله می‌خوایم در مورد گوگل آنالیتیکس با هم صحبت کنیم، در واقع این پلتفرم یکی از قدرتمندترین ابزارهای تحلیل وب سایت شناخته میشه و همیار همیشگی شما برای توسعه وب سایتتون به شمار میاد.

به علاوه با کمک GA مدیران می‌تونن تا بهترین تصمیم را برای کسب و کار خودشون بگیرن. این گزینه به حدی مهمه که فکر می‌کنم اکثر افراد موفق تو حوزه تبلیغات دیجیتال ازش استفاده می‌کنن. اگه شما هم مشتاق هستید تا با GA به خوبی آشنا بشید و نحوه استفاده از آن، نکات مهم برای بهبود عملکردش رو به خوبی بلد باشید. حتما تا انتها همراه بهین آوا باشید.

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس چیست؟

تو بخش ابتدایی یه توضیح کلی از اینکه گوگل آنالیتیکس چیه رو با شما در میان گذاشتیم، ولی اگه می‌خواید به طور حرفه‌ای از این گزینه استفاده کنید بهتره که اطلاعات زیادی در این مورد داشته باشید. این گزینه از طریق گوگل ارائه شد و با کمک ازش کاربران می‌تونن اطلاعاتی مثل تعداد بازدیدها، منابع ترافیک، رفتار کاربران، میزان تبادلات و … از اطلاعات مربوط به وب‌سایت خود رو مشاهده کنن.

این‌ها فقط بخش کوچکی از گزارشاتی است که گوگل آنالیتیکس در اختیار شما می‌گذارد. این اطلاعات حیاتی می‌تونن وضعیت سایت شما را به خوبی نشان بدن اما آنچه سرویس آنالیز گوگل را به ابزاری کامل تبدیل می‌کنه این است که با بقیه ابزارهای Google سازگار است. بنابراین می‌توان آنالیتیک را با گوگل ادز، یوتیوب و تگ منیجر ترکیب کرد. تمام ابزارهای Google که بازدیدها و ترافیک در آن‌ها حساب می‌شود، می‌توانند با Google Analytics مخلوط و تکمیل بشن.

یادگیری GA برای چه کسایی خیلی ضروریه؟

سوالی که برای بیشتر افراد رخ میده اینکه یادگیری GA برای چه کسایی خیلی ضروریه؟ به طور کلی استفاده از GA برای کسایی که مدیریت یه سری کسب و کارهای آنلاین رو به عهده دارن یه گزینه خیلی سودآور به شمار میاد. از طرفی تو علم دیجیتال به عنوان ابزاری برای توسعه استراتژی های بازاریابی برای دیجیتال مارکترها شناخته میشه، همین گزینه باعث شده تا یه کانال تحلیل و آنالیز برای پرفورمنس مارکترها به شمار بیاد. در آخر هم برای بررسی عملکرد کاربران و تحلیل آن برای افزایش نرخ تبدیل و فروش یه گزینه خیلی خوب هست.

جدیدترین نسخه گوگل آنالیتیکس

جدیدترین نسخه قابل استفاده برای گوگل آنالیتیکس که افراد میتونن ازش استفاده کنن، نسخه گوگل آنالیتیکس ۴ یا به‌ اختصار GA4 نام داره. این نسخه رابط کاربری کاملاً جدیدی ارائه میده و رویه‌اش اینطوری که از اتکا به کوکی‌ها به‌سمت استفاده از یادگیری ماشینی برای دقت بهتر داده‌ها استفاده میکنه. یه سری ویژگی‌های جدیدی که این نسخه داره اینکه از ابزارهای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، تلفی عمیق‌تر با گوگل ادز، گزارش‌های مشتری محور و ویژگی‌های رصد بدون کد اضافی که میتونه داده‌ها را با تأخیر کمتری ارائه بده.

نکات مثبت گوگل آنالیتیکس

احتمالا با تعریفی که از GA شد خیلی از افراد به این فکر افتادن که حتما از این مورد برای سایتشون استفاده کنن، ولی این نکته رو از یاد نبرید که اگه اطلاعاتی تو این بخش ندارید حتما از یه متخصص تو این بخش استفاده کنین تا یه وقت نتیجه عکس برای شما نداشته باشه. یه سری نکات مثبت دیگه هم گوگل آنالیتیکس داره که شمایی که می‌خواید ازش استفاده کنید، باید خبر داشته باشین. از این مزایا میشه به موارد پایین اشاره کرد.

1. پیگیری دقیق ترافیک و بازدیدها: گوگل آنالیتیکس به شما این امکان رو میده تا با دقت ترافیک و بازدیدهای سایتتون رو پیگیری کنید و اطلاعات کاملی از منابع ترافیک، کلمات کلیدی و مواردی به این شکل به دست بیارین.

2. تحلیل رفتار کاربران: مورد بعدی تحلیل دقیق رفتار کاربران هست، اینطوری که با استفاده از گوگل آنالیتیکس می‌تونید رفتار کاربران را تحلیل کرده و مشاهده کنید که کاربران چگونه با وب‌سایت شما تعامل می‌کنن و چگونه به آن واکنش نشان میدن.

3. بهبود تصمیم‌گیری: خوب حالا که رفتار کاربران را به خوبی تحلیل کردین، می‌تونید یه تصمیم درستی برای ارتقای سایتتون بگیرید. از طرف دیگه هم اگه به درستی سایتتون رو مدیریت نکردید با کمک GA تمام دغدغه شما از بین میره.

4. ارتباط با سایر ابزارهای Google: گوگل آنالیتیکس با سایر ابزارهای Google مانند گوگل ادز، یوتیوب و تگ منیجر سازگار است و امکان ترکیب داده‌ها و تجمیع اطلاعات را فراهم می‌کنه.

5. رایگان بودن و سادگی استفاده: گوگل آنالیتیکس به صورت رایگان ارائه میشه و رابط کاربری آن نیز بسیار ساده و قابل فهم است که افراد بدون تجربه‌ی تکنیکی نیز می‌توانند از آن استفاده کنن.

6. ساده بودن تنظیمات: تنظیمات و پیاده سازی اولیه‌ی این نرم افزار در مقایسه با ابزارهای مشابه آن ساده‌تر به نظر میاد. با این وجود برای استفاده‌ از تمامی امکانات این سیستم به اطلاعات و دانش عمیق‌تر مورد نیاز هست.

7. نرخ خروج وب سایت: اول بهتره که بدونیم نرخ خروج سایت چیه؟ به تعداد کاربرهایی که صرفا از یک صفحه‌ی سایتتون بازدید کرده و دوباره از وب‎سایت شما خارج میشن نرخ خروج وب‌سایت میگن.

نرخ خروج وب‌سایت دو دلیل دارد: یا سایت شما و محتوای آن متفاوت با سایتی بوده که کاربر به دنبال آن بوده یا اینکه به صورت اتفاقی وارد سایت شما شده است.  نرخ خروج وب‌سایت با کیفیت منابع و محتوای سایت شما رابطه‌ی معکوس دارد. به این معنا که هرچه محتوای سایت و بهینه‎سازی آن  عالی باشد کاربران در سایت شما باقی می‌مانند و نرخ خروج و بازدیدهای یک صفحه‌ای سایت شما کاهش می‌یابد.  با استفاده از این ویژگی شما می‌توانید با بالابردن کیفیت سایتتان رضایت بازدیدکننده‌ها را بدست آوردید.

این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: اسکریمینگ فراگ

گوگل آنالیتیکس

گزارش‌های مهم در GA

کار اصلی گوگل آنالیتیکس اینکه گزارش‌های اصلی رو برای سایتتون رو به شما میگه. این نوع گزارش‌ها یکی از ابزارهای اساسی برای تحلیل و بررسی عملکرد وب سایت‌ها به شمار میاد. اگه بخوایم به طور دقیق بگیم، این گزارش‌ها به ما اطلاعات مفیدی در مورد بازدیدکنندگان، رفتار آن‌ها، منابع ترافیک و عملکرد صفحات وب‌سایت فراهم می‌کنن. پس چه خوبه چه بدونیم چه گزارش‌هایی هست که GA می‌تونه به ما ارائه بده و هر کدوم چه کاربردهایی دارن.

گزارش Real Time

Real time یعنی گزارشی که در لحظه به شما داده میشه، خوب این گزارش به شما کمک میکنه تا وضعیت سایت خودتون رو در همین لحظه بررسی کنید و تحلیل‌های لازم رو براش به کار ببرین. این بخش شش گزارش رو به شما ارائه میده که Overview، Locations، Traffic Source، Content، Event و Conversion نام دارن. سوالی که برای بعضی از افراد رخ میده اینکه گزارش لحظه‌ای به چه دردی میخوره؟

گزارش Real-time در Google Analytics به شما امکان مشاهده آمارهای آنلاین و لحظه‌ای از فعالیت کاربران را میده. این گزارش به شما امکان مشاهده تعداد بازدیدکنندگان فعلی سایت، صفحاتی که در حال حاضر مشاهده می‌شوند، منابع ترافیک فعلی و موارد دیگر را می‌دهد. علاوه بر این می‌تونید فعالیت کاربران در زمان حال رو مشاهده کنید و راهکارهای خوبی رو برای سایتتون اجرا کنید.

گزارش Audience

این گزارش به نوع خودش خیلی دقیق و جامع هست و گزارشی از وضعیت مشاهده کنندگان سایت است که از کدام مکان‌های جغرافیایی سایت را مشاهده میکنن و چه محدوده سنی و جنسیتی دارن و حتی با چه ابزاری مانند موبایل، لب تاپ، تبلت و… در حال مشاهده سایت هستند.

به علاوه این گزارش شامل اطلاعاتی مانند تعداد بازدیدکنندگان جدید و بازگشتی، جنسیت، سن، مکان جغرافیایی، زبان و دستگاه‌های استفاده شده توسط بازدیدکنندگان هست. این گزارش میتونه به شما کمک کنه تا بفهمید که کدام نوع بازدیدکنندگان بیشترین ترافیک را به وب‌سایت شما ایجاد می‌کنن و چگونه می‌توانید تجربه آن‌ها را بهبود بخشید.

گزارش Acquisition

GA یه بخش خیلی مهمی رو توی گزارش‌هاش جا داده و اونم اینکه به شما نشون میده که اکثر افرادی که به سایت شما مراجعه میکنن از طریق کدوم پلتفرمی با کسب و کار شما آشنا شدن. با این گزارش شما می‌تونید بفهمید که از کدوم گزینه‌های مجازی استفاده بیشتری داشته باشید. گزارش Acquisition در گوگل آنالیتیکس به شما اطلاعاتی در مورد منابع ترافیک وب‌سایت شما را ارائه میده.

این گزارش شامل اطلاعاتی مانند تعداد بازدیدکنندگان وب‌سایت از هر منبع مانند organic search (جستجوهای طبیعی در موتورهای جستجو)، direct (ورود مستقیم به وب‌سایت)، referral (بازدید از لینک‌های خارجی) و social (بازدید از شبکه‌های اجتماعی) می‌باشد. این گزارش به شما کمک می‌کند تا بفهمید که کدام منابع ترافیک بیشترین بازدیدکنندگان را به وب‌سایت شما جلب می‌کنن و چگونه می‌تونید استراتژی‌های بازاریابی خود را بهبود بخشید.

گزارش Behavior

گزارش Behavior در گوگل آنالیتیکس شامل اطلاعاتی در مورد رفتار کاربران در وب‌سایت شما محسوب میشه. این گزارش نشان میده که کاربران چگونه با وب‌سایت شما تعامل می‌کنن و چگونه از صفحات مختلف استفاده می‌کنن. در گزارش Behavior شما میتونید اطلاعاتی مانند تعداد بازدیدها، میانگین زمان بازدید، نرخ خروج از صفحه، محتوای محبوب، صفحات ورودی و خروجی و غیره را مشاهده کنید.

این اطلاعات به شما کمک می‌کنه تا بتونید بهبودهای لازم را در وب‌سایت خود اعمال کنید و تجربه کاربری را بهبود ببخشید. با تحلیل اطلاعات موجود در گزارش Behavior، شما می‌تونید بهترین راهکارها را برای بهبود عملکرد وب‌سایت خود پیدا کنید و بهترین تجربه را برای کاربران خود ایجاد کنید.

گزارش Conversion

گزارش Conversion در گوگل آنالیتیکس شامل اطلاعاتی در مورد تبدیلات یا اهداف کاربران در وب‌سایت شما است. این گزارش نشان میده که کاربران چگونه با وب‌سایت شما تعامل کرده‌اند و آیا اهدافی که برای وب‌سایت تعیین کرده‌اید، مانند خرید محصول، ثبت نام، دانلود فایل و غیره، تحقق یافته‌اند یا خیر. در گزارش Conversion شما می‌تونید اطلاعاتی مانند نرخ تبدیل، تعداد تبدیلات، مسیرهای تبدیل، اهداف مهم و غیره را مشاهده کنید.

این اطلاعات به شما کمک می‌کنن تا بتونید بهترین راهکارها را برای افزایش تعداد تبدیلات و بهبود عملکرد وب‌سایت خود پیدا کنید. با تحلیل اطلاعات موجود در گزارش Conversion، شما می‌تونید استراتژی‌های بهتری برای افزایش تبدیلات و بهبود عملکرد وب‌سایت خود انتخاب کنید و بهره‌وری بیشتری را از تلاش‌های تبلیغاتی و بازاریابی خود ببرید.

این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: زمان شروع لینک سازی خارجی

گوگل آنالیتیکس

مفاهیم مهم در گوگل آنالیتیکس

یه سری مفاهیم برای GA وجود داره که افرادی که میخوان از این گزینه برای افزایش بهره‌وری سایتشون استفاده کنن، باید به خوبی بلد باشن. از طرفی این مفاهیم به شما کمک میکنه تا خیلی سریع‌تر با این نوع پلتفرم آشنا بشید و بتونید طرز کارش رو به خوبی یاد بگیرید. از این سری مفاهیم میشه به موارد پایین اشاره کرد.

  1. مشاهدات: تعداد کل بازدیدها و صفحات مشاهده شده در وب سایت
  2. کاربران فردی: تعداد کاربران منحصر به فردی که وب سایت را بازدید کردن
  3. نرخ بازگشت: درصد کاربرانی که وب سایت را بلافاصله ترک کرده اند بدون مشاهده سایر صفحات
  4. میانگین مدت زمان بازدید: مدت زمان متوسطی که کاربران در وب سایت شما صرف می کنند.
  5. منابع ترافیک: مشخص کردن کدام منابع (مانند جستجوگرها، شبکه های اجتماعی، وب سایت های مرجع و …) بیشترین ترافیک را به وب سایت شما ارسال میکنن.
  6. کلمات کلیدی: کلماتی که کاربران جستجو می کنند و به وب سایت شما منتقل میشن.
  7. رویدادها: عملیات خاصی که کاربران بر روی وب سایت انجام می دهند، مانند کلیک بر روی لینک، تماشای ویدیو
  8. اهداف: اهدافی که برای وب سایت تعیین کرده اید و می خواهید کاربران به آنها برسند، مانند خرید محصول، ثبت نام و غیر.
  9. تحلیل جریان: مشاهده و تحلیل مسیر حرکت کاربران در وب سایت، از صفحه ورود تا خروج
  10. گزارشات تبلیغات: ارزیابی عملکرد تبلیغات آنلاین و مشاهده تأثیر آنها بر ترافیک و فروش وب سایت

گوگل آنالیتیکس

نحوه نصب GA

یکی از هدف‌هایی خیلی از افراد برای سایتشون دارن اینکه سایتشون رو از همه لحاظ بالا ببرن. با این حال لزوما یه سایت بد و خوب وجود نداره ولی بهتره که یه معیار سنجش رو برای سایتتون بالا ببرید. از طرفی این میزان محبوبیت رو می‌تونید از مطالب شده توسط گوگل هم متوجه بشید. اینجوری که هر چقدر ایندکس بیشتر باشه یعنی مطالب شما بیشتر مورد تایید گوگل هست. خوب نوبتی هم باشه، نوبت اینکه با نحوه نصب GA آشنا بشید. نحوه نصب این نوع گوگل به این صورت هست که:

  1. اول از همه باید یه حساب گوگل داشته باشید، اگه از قبل هم یه حساب (برای سایر سرویس‌های این شرکت از قبیل Gmail) دارید می‌تونید از اون برای راه‌اندازی GA استفاده کنید. این نکته رو از یاد نبرید که این حسابی که می‌خواید ازش استفاده کنید، باید اطلاعات صفحه آنالیز، کنترل کامل داشته باشد. پس مطمئن بشید که شخص دیگه‌ای به این حساب دسترسی نداشته باشه.
  2. حالا به صفحه گوگل آنالیتیکس برید و گزینه ورود رو انتخاب کنید، با زدن این دکمه مراحل راه‌اندازی گوگل آنالیتیکس شروع میشه.
  3. تو صفحه بعد یه صفحه‌‌ای توش تنظیمات اولیه هست، به شما نمایش داده میشه. با زدن دکمه Start measuring به مرحله بعد برید.
  4. با صفحه جدیدی روبرو میشید که سه مرحله داره، مرحله اول اینکه یه نام اکانت برای GA باید تعیین کنید. در این مرحله نیازی نیست نام سایتی که می‌خواید راه‌اندازی کنید رو بنویسید. در پایین صفحه مشخص می‌کنید که اطلاعات تحلیلی شما تا چه حدی در دسترس گوگل باشه. پیشنهاد ما به شما اینکه تمامی بخش‌های این قسمت رو تیک بزنید.
  5. وقتی که next رو بزنید یه سوالی روی صفحه به شما نمایش داده میشه که چه چیزهایی رو می‌خواید اندازه‌گیری کنید؟ اینجا باید مشخص کنید که آیا وبسایت، اپلیکیشن یا به صورت همزمان اپلیکیشن و وبسایت را می‌خواهید اضافه کنید. برای سایت‌ها فقط گزینه اول را انتخاب و Next بزنید.
  6. تو قسمت بعدی اطلاعات Property را وارد کنید، نام، آدرس، کشور و حوزه کاری سایت خود را وارد کنید. اگر جزو هیچکدام از دسته‌بندی‌های حوزه کاری نیستید گزینه Other را انتخاب کنید.
  7. در مرحله آخری روی دکمه Create کلیک کنید. در این مرحله پنجره‌ای ظاهر می‌شود که از شما می‌خواهد قوانین استفاده از سرویس را بخوانید و تایید کنید. هر دو بخش قوانین را تیک بزنید و Accept کنید.
  8. بعد از اینکه حساب کاربری‌تونو ایجاد کردید، یه آیدی مخصوص وب سایت شما ایجاد میشه و در اختیار شما قرار می‌گیره.

این مطلب نیز می تواند برای شما جالب باشد: بهینه سازی گوگل ادز

گوگل آنالیتیکس

افزونۀ Page Analytics برای مرورگر کروم

این همه که گوگل به فکر کسب و کارتون هست، خودتون نیستید. حالا چرا؟ به خاطر اینکه کلی ابزارهای کمک کننده برای شما قرار داده که با کمک هر کدوم می‌تونید بهترین خودتون باشید. شما می‌تونید یه افزونه کروم بی‌نظیر در زمینه تحلیل به رایگان استفاده کنید. این افزونه Page Analytics نام دارد و با استفاده از آن، شما با ورود به وب‌سایت خود اطلاعات تحلیلی مختلفی را دریافت خواهید کرد. مثلاً اینکه چند درصد کاربران بر روی یک دکمه کلیک کرده‌اند.

با توجه به اهمیت و جایگاه گوگل آنالیتیکس در تحلیل و مانیتورینگ داده های وبسایت‌ها، میشه گفت که این ابزار برای هر کسب و کاری اساسی و حیاتی به شمار میاد. با استفاده از این ابزار قدرتمند، می‌تونید الگوها و رفتار کاربران را بهتر درک کنید و تصمیمات بهتری برای بهبود عملکرد وبسایت خود بگیرید. پس با وجود این همه نکته مثبت بهتره که حداقل یکبار هم شده از این پلتفرم برای سایتتون استفاده کنید تا شاهد رشد بی‌نظیر کسب و کارتون باشید. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشه تا سایتتون رو با روشی درست متحول کنید.

ما در بهین آوا انواع خدمات مناسب برای کسب و کار شما را پیشنهاد میکنیم که شامل طراحی سایت، طراحی گرافیک، خدمات سئو، خدمات گوگل ادز، طراحی کاتالوگ دیجیتال و حتی خدمات اینستاگرام و ادمینی سایت و … است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *